Skinhead Front
" Το ουρλιαχτό της αγέλης μας πάντα θα είναι απωθητικό για τα κοπάδια "



Ο δικός μας δρόμος...

Πόσες στιγμές τυχαίνει να σηκώσουμε το βλέμμα μας και να θαυμάσουμε τον πανέμορφο αυτό κόσμο της εκμετάλλευσης, της αδικίας, της ισοπέδωσης, του ατομισμού… Πόσες φορές η βρωμιά αυτής της κοινωνίας μας κυκλώνει και δε μας αφήνει να ανασάνουμε... Κάθε μέρα, κατακλυζόμαστε από αυτές τις στιγμές… Αυτές που μας οδηγούν να χτίζουμε το δικό μας μικρόκοσμο μέσα στο κόσμο που κληρονομήσαμε. Αυτός ο μικρόκοσμος βαφτίζεται από πολλούς περιθώριο. Για εμάς αυτός ο μικρόκοσμος ονομάζεται Ζωή. Εκεί Ζούμε γιατί εκεί, ανάμεσα στα λιγοστά μέλη της δικής μας αγέλης, ανάμεσα στην αγωνία, τις πληγές, τις δυσκολίες και τον μόχθο μάθαμε να δημιουργούμε, να παλεύουμε, να αγαπάμε και να ονειρευόμαστε. Εκεί οι νόμοι δεν επιβάλλονται από κανένα κράτος και κανένα δικαστή. Νόμος είναι οι κώδικες τιμής που διαμορφώνει η συνείδηση μας. Η ορθότητα και ο καθωσπρεπισμός αυτής της κοινωνίας σταματούν στα τείχη της αξιοπρέπειας μας. Δεν έχουμε ανάγκη ούτε από τον άρτο ούτε από τα θεάματα που μας προσφέρουν ώστε να στήνουν στις πλάτες μας τις σκακιέρες τους. Δε θα γίνουμε θέαμα ούτε πιόνι κανενός συστήματος. Το ποιος είναι εγκληματίας, αλήτης ή ήρωας θα το κρίνουν οι δικοί μας κώδικες και κανένας άλλος.

Βήμα-βήμα χαράζουμε το δικό μας μονοπάτι αδιαφορώντας για όσους δεν ακολουθούν και συνθλίβοντας όσους τολμήσουν να στηθούν εμπόδιο. Στο δικό μας μικρόκοσμο, στις δικιές μας καρδιές γεννιέται κάθε μέρα ένα συναίσθημα το οποίο μας κρατάει δυνατούς απέναντι στα δεσμά αυτής της κοινωνίας. Η Οργή. Αγνή και λαμπερή σαν το ατσάλι κόβει τις θηλιές που τόσο έντεχνα περνάνε γύρω από τους λαιμούς μας. Είναι αυτή που προστατεύει τη δική μας Ζωή και αυτή που Απειλή. Δεν μας φτάνει απλά να διαμορφώνουμε το δικό μας μικρόκοσμο αλλά μέσα μας υπάρχει και η φλόγα της δημιουργίας. Είτε πάνω στις στάχτες τους είτε ανάμεσα στα πεδία που κατακτάμε ορθώνουμε ακόμα τις δικές μας σημαίες. Δημιουργούμε και καταστρέφουμε. Αυτό δε μας το συγχωρούν ποτέ. Όμως και εμείς δεν θα τους λυπηθούμε ποτέ. Γιατί υπάρχει ακόμα μία Πατρίδα ελεύθερη και μία περήφανη Φυλή. Αυτή του δικού μας «περιθωριακού κόσμου…»

Συναυλία στη Θεσσαλονίκη!

Κάπου ανάμεσα στα γρανάζια του καπιταλισμού, της κερδοσκοπίας και της εκμετάλλευσης θρυμματίζονται καθημερινά χιλιάδες λαοί, εκατομμύρια άνθρωποι και αμέτρητα παιδιά. Πόλεμοι στημένοι για τα συμφέροντα των μεγάλων δυνάμεων, επιβεβλημένοι εμφύλιοι σπαραγμοί, τρομοκρατία πλασμένη από την ίδια πλαστελίνη που κατασκεύασε και το ‘αμερικάνικο όνειρο’, πείνα και πόνος για τις φτωχές χώρες και αλαζονεία στις ‘αναπτυγμένες’, ο μεγάλος αδελφός να μας κλείνει το μάτι πονηρά ψηλά σε μια γωνία, τα λόμπυ και οι πλουτοκράτες να πουλάνε και να αγοράζουν ψυχές στα τραπέζια των διαπραγματεύσεων, εργάτες προδομένοι, στρατιώτες να πολεμούν για την ηρωίνη και τα ναρκωτικά και ποτάμια από αίμα να κυλάνε κάτω από τα τραπέζια όπου οι πολιτικοί υπογράφουν τις συμφωνίες της ντροπής…..

Υψώνουμε μία φωνή ενάντια σε όλο αυτό το παραλογισμό. Θέλουμε να ζήσουμε ελεύθεροι και περήφανοι. Δε θέλουμε να έχουμε φτηνά εργατικά χέρια γιατί κάποτε θα γίνουμε και εμείς. Δε θέλουμε να κλείσουμε τα μάτια στη βρωμιά της κοινωνίας γιατί κάποτε θα περάσει και από τη πόρτα μας, δε θέλουμε μία ήσυχη ζωή γιατί θα νιώθουμε νεκροί….Αγωνιούμε, παθιαζόμαστε και αγωνιζόμαστε για να χτίσουμε τα όνειρα μας ως Άνθρωποι, ως Λευκοί και ως Έλληνες.

Στρατευμένη Μουσική...


Άλλη μία πολιτικοποιημένη συναυλία έλαβε χώρα στην Αθήνα στα πλαίσια της 7ης Γιορτής Ελληνικής Νεολαίας στο Άλσος Ελληνικού Στρατού. Τα συγκροτήματα που συμμετείχαν έδειξαν για μία ακόμη φορά πως η μουσική έκφραση μπορεί να αποτελέσει και αυτή ένα μέσο αντίστασης ενάντια σε όσα θανατώνουν τα όνειρά μας. Η Ελλάδα υπήρξε και συνεχίζει να είναι μία χώρα όπου Skinhead σημαίνει Αγωνιστής και Έλληνας. Αγωνιστής της Ζωής, Εργάτης των Ονείρων του και Έλληνας στη συνείδηση και το Αίμα. Μακρυά από προσωπικές προβολές και καλλιτεχνικές - εμπορικές επιδιώξεις, 3 συγκροτήματα συμμετείχαν στο μουσικό κομμάτι της γιορτής παρουσιάζοντας το καθένα μία μοναδική δική του αίγλη.

Οι Sergeant Οi! από τον Πειραιά, skins παλαιοτέρων δεκαετιών, απέδειξαν πως όσα χρόνια και αν περάσουν αυτή η φλόγα δε σβήνει ποτέ από τις καρδιές τους. Αποφασισμένοι να επιστρέψουν στη μουσική έκφραση της skinhead υποκουλτούρας έπαιξαν 4 νέα κομμάτια τους με καθαρά κοινωνικό και αντικρατικό στίχο. Ακολούθησαν οι βορειοελλαδίτες White Pride Rockers, οι οποίοι παίζοντας στο γνώριμο street rock ύφος τους παρουσίασαν με λίγα λόγια αυτό που ονομάζεται πολιτικοποιημένο γκρούπ. Κομμάτια για την εθνικιστική δράση στους δρόμους και στη ζωή, αφιερωμένα στον αγώνα που υπάρχει και σε αυτόν που έρχεται. Τρίτο στη σειρά και τελευταίο συγκρότημα ήταν οι Αθηναίοι Σύμφωνο Μολότωφ. Έχοντας ένα μοναδικό στυλ και τεχνικό παίξιμο, επηρεασμένο από βρεττανικό oi! και punk κατάφεραν να εμφανιστούν καλύτεροι από ποτέ. Κομμάτια για τη δική μας καθημερινότητα, τη βία, την ενότητα στο χώρο μας και φυσικά αρκετές σατυρικές αναφορές σε antifa, hip hop κ.λ.π.

Η Ελληνική σκηνή δείχνει αρκετά σημάδια προόδου και το κυριότερο είναι ότι βλέπουμε φωνές αληθινές, βγαλμένες από έναν διαφορετικό αγώνα, από μία διαφορετική καθημερινότητα. Η μουσική μας δεν είναι ένα διέξοδο, ένα πεδίο αυτοπροβολής, ένα πιόνι στη σκακιέρα της εμπορευματοποίησης. Βλέπουμε παιδιά και συγκροτήματα τα οποία έχουν αρνηθεί την ορθότητα που προβάλει αυτή η κοινωνία να χαράζουν ένα δρόμο δικό τους. Πολλές φορές δύσκολο μα πάντα περήφανο. Δεν αντιγράφουν αλλά δημιουργούν. Εάν η ειλικρίνεια απέναντι στον εαυτό μας και στα αδέλφια μας αποτελέσει γνώμονα της δράσης μας τότε θα καταφέρουμε να υψώσουμε άλλο ένα τοίχο απέναντι στη βρωμιά αυτού του κόσμου. Αρκεί να το θελήσουμε...

Η πρώτη ελληνική κυκλοφορία σε βινύλιο είναι πλέον γεγονός!

Τελικά οι Iron Youth δε θα σταματήσουν να μας εκπλήσουν. Η τελευταία τους κυκλοφορία "Faith is stronger than fire..." κυκλοφόρησε και σε βινύλιο, κάτι το αρκετά σημαντικό μιας και είναι η πρώτη ελληνική μπάντα του χώρου μας της οποίας κυκλοφορία βγαίνει στον σε όλους μας αγαπητό τύπο βινυλίου. Μάλιστα κυκλοφόρησαν 294 σε πορτοκαλί, 126 σε πράσινο, 68 σε μαύρο και 62 σε κόκκινο.

Για παραγγελίες επικοινωνήστε με την Rebel Records.